mňam-mňam.cz: Pro ty co nemají čas na vaření

vyhledej recept

nápověda pro vyhledávání
podle surovin

+cibule +hrách -česnek

podle názvu

guláš

rozš. vyhledávání

Články - Knihy měsíce

Září

Skleničková kuchařka - Co chutná z kompotů
Havlů Karina

Další z edice oblíbených kuchařek s recepty. kde nenajdete kila, dekagramy, litry a mililitry, ale pouze skleničky, hrníčky, lžičky a podobné "praktické" odměrné soustavy. Tato kniha je tentokrát věnována receptům z různých zavařenin a kompotů, a to i v kombinaci s masem, uzeninami nabo třeba alkoholem.

Domácí sušení
István Erich M.

Sušení ve speciálně konstruovaných elektrických sušičkách dnes umožňuje získat velmi kvalitní a chutné produkty. Zkušená autorka v příručce přináší návody na sušení ovoce, zeleniny, ovocných a zeleninových placek, hub, bylinek, masa a ryb, ale především více než 250 receptů na jejich využití v pokrmech sladkých i slaných, běžných i u nás méně obvyklých, podle kterých si můžete připravit mnoho zajímavých předkrmů, polévek, hlavních jídel masitých i bezmasých, salátů, omáček, moučníků i nápojů.

Rakouská kuchyně podle Rokitanského
Murin Filip

Rakouská obdoba naší slavné a milované ,,Sandtnerky" obsahuje přes 1150 vyzkoušených receptů. Na své si přijdou milovníci tradiční kuchyně i ti, kdo dávají přednost lehčím jídlům a méně náročné přípravě. Začínáme polévkami, po nichž následují teplé a studené předkrmy. Kapitola věnovaná hlavnímu jídlu obsahuje především předpisy na různé úpravy masa, ryb a drůbeže. Další kapitoly se zabývají přípravou příloh, omáček a salátů. Zvláštní kapitola je věnovaná typickým rakouským jídlům a pokrmům z mletého masa. Oběd v Rakousku není myslitelný bez moučníku a tak zde najdeme na sto stran receptů na přípravu teplých a studených moučníků, pudinků, ovocných pěn a dezertů. Kuchařka je doplněna 92 celostránkovými barevnými fotografiemi a rejstříkem.

12 menu pro malé mistry
Albautová Corinne

Běžná cena: 128,- Kč

Zábavná kuchařská knížka pro malé kuchtíky i jedlíky. Ti v ní najdou 12 šťavnatých menu, nad kterými se jim budou sbíhat sliny, ale které také snadno zvládnou s pomocí této kuchařky připravit. A navrch je připsána u každého menu krátká básnička, se kterou bude vaření ještě zábavnější.

1200 rychlých domácích večeří
Heřmánková Blanka

Běžná cena: 297,- Kč

Nevíte, co uvařit k večeři? Máte chuť na sladké a jen 15 minut času? Uvařte si mašličky s ořechya perníkem. Přišli nečekaně manželovi kamarádi? Předložte jim pivní sendviče. Rozhodli jste se jíst zdravě? Vyzkoušejte pohanku s citrusovým salátem. Zdrželi se kamarádi vašich dětí? Určitě zajásají nad pečenými banány. Potřebujete hubnout? Pochutnejte si na brokolici s jogurtovou omáčkou. Musíte nakrmit věčně hladové dospívající děti? Zasytí je chlebový jablkovec. Trávíte léto na zahradě? Při posezení u grilu připravte grilované kuřecí paličky. Byli jste ráno na houbách? Určitě jste ještě nejedli houbové koblížky. Venku je vedro k padnutí a na vaření nemáte ani pomyšlení? Jahodový salát bude to pravé. Máte málo času a rodina vyžaduje teplou večeři? Chalupářské fazole připravíte raz dva. Máte doma jen chleba a pár vajíček? Na vaječné smaženky to stačí.. Zdá se, že s tímto výčtem bude večeře prostě hračka.

50 dnů s vinaři
Kolektiv autorů

Běžná cena: 247,- Kč

Aktuální obrazový průvodce českými a moravskými vinařskými oblastmi, 50 předními vinařstvími a jejich nejlepšími víny. Titul je pouhou nadsázkou, vyjadřující původní úmysl autorů - představit 50 vybraných vinařství a vinařů z těch nejlepších či nejzajímavějších v Čechách a na Moravě, co nejpodrobněji popsat vždy pět vín, která sám vinař považuje za svá nejlepší, provést čtenáře všemi šestnácti dosud platnými vinařskými oblastmi České republiky a upozornit na zajímavá místa, která stojí za návštěvu, doporučit dobré restaurace a pohodlné ubytování. Díky různým spolkům a sdružením nakonec kniha představuje formou komentovaných rozhovorů 64 vinařství přímo a o dalších se zmiňuje v rámci jednotlivých vinařských oblastí. Provede vás nově připravovaným "evropským" vinařským zákonem, v kapitolách Víno a sklo, Víno a zdraví, Víno a sýry, Víno a ryby a Víno a olivy pojednává daná témata ze širšího pohledu a na několika stovkách původních barevných fotografií nabídne i takové pohledy, které byste sami třeba nikdy neuviděli. 50 dnů s vinaři je knihou, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka vín.

Anticholesterolová kuchařka
Velemínský Miloš

Zvýšená hladina cholesterolu vede k mnoha závažným onemocněním. Kniha rozebírá příčiny vysoké hladiny cholesterolu, možnosti prevence a přináší předpisy na přípravu vhodných jídel.

Saláty
VytisknoutFořt Petr

Saláty jsou důležitým odvětvím studené kuchyně. Jejich bohatost úprav a nespočetný výběr je řadí mezi všeobecně oblíbené. Dají se také nejrůzněji upotřebit a většina z nich pro svou biologickou hodnotu zaujímá význačné místo v lidské výživě.

Co ještě nevíte o výživě (i ve sportu)
Golková Monika, Janatová Dagmar

Zásady výživy a stravování, vliv jednotlivých složek potravy na naše zdraví, výživa a sport.

Jím a mládnu aneb Anti-aging na talíři
Montignac Michel

Touha zůstat stále mladý provází lidstvo od věků. Ale je to vůbec reálné? Odpovědí moderní doby je tzv. anti-aging medicína, neboli medicína proti stárnutí. Její podstatou jsou testy na potravinovou nesnášenlivost. Principy anti-aging diagnostiky aplikované na způsob stravování prezentovaly autorky této specializované kuchařky s velkým ohlasem v pořadu České televize Sama doma. Kniha navíc nabízí vzorový jídelníček a recepty zaměřené na velmi rozšířenou nesnášenlivost potravin obsahujících lepek a mléčné bílkoviny. Recepty jsou doplněny barevnými fotografiemi. V závěru knížky si může každý projít testem dlouhověkosti.

Francouzská dieta

V knize Francouzská dieta Montignac podrobně vysvětluje, v čem se jeho metoda liší od všech ostatních diet, které jste již vyzkoušeli. Nabízí návrhy menu, přehledné tabulky GI různých potravin, chytré tipy pro stolování po francouzsku a více než šedesát lahodných receptů. Montignacova metoda se stala známou jako dieta "správných cukrů a tuků". Je to jediná dieta, které vede k dramatickému a trvalému úbytku hmotnosti. Není třeba žádných obětí. Každý den s potěšením zjistíte, jak je tato nová dieta uspokojující. Montignacovy stravovací metody pomohly bezpočtu lidí po celém světě nejen rychle a natrvalo zhubnout, ale také snížit hladinu cholesterolu a zmenšit riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a cukrovky druhého typu.


Ostatní knihy

Basic míchané nápoje
Behrendtová Bibiana

Běžná cena: 267,- Kč

Koktejly jsou v módě. Co chutná v oblíbených barech, lze namíchat i doma. Jednoduše, rychle, prostě basic... už s jednou lahví vodky bude koktejlová party úspěšná. Paleta koktejlů je ale pestrá: můžeme vytvořit elegantní kreace ve stříbrných pohárech stejně jako lidové mixy s pivem. Kniha vám poskytne veškeré know-how - jak vstoupit do světa koktejlů: základní náčiní a přísady, magické koktejly podle základní ingredience - s vodkou, tequillou, rumem, ginem, likérem, šumivým vínem, brandy, nealkoholické nápoje, bowle a konečně životabudiče, abyste byli fit!

Bez tuku - rychle & chutně

Běžná cena: 49,- Kč

Prověřené a vyzkoušené recepty na rychlé, snadné a chutné pokrmy bez tuku Přehled potřebných surovin. Podrobné návody k přípravě s průměrnou dobou vaření. Výživná hodnota každého pokrmu. Žádné speciální kuchyňské vybavení

Brambory - Špalíček receptů
Staceyová Jenny

Běžná cena: 148,- Kč

Brambory jsou běžnou součástí vyváženého jídelníčku a protože se pěstuje mnoho odrůd s odlišnými vlastnostmi, patří tato kulturní plodina mezi nejvšestranněji použitelné potraviny vůbec. Tato inspirativní, velmi podrobně zpracovaná kuchařka obsahuje mnoho receptů, z nichž si každý z vás vybere takový, který je nejvhodnější - ať už držíte nějakou dietu, jste vegetarián, nebo prostě jen máte rádi brambory! Každý recept je doplněn lákavou, barevnou celostránkovou fotografií popisovaného pokrmu.

Nákypy a zapečené pokrmy

Běžná cena: 198,- Kč

Nákypy a zapékané pokrmy. Z trouby svůdně voní nákyp z brambor, zapékané těstoviny s parmezánem, sladké pomerančové suflé a slaný koláč s česnekem, pod jejichž křupavou kůrčičkou z vajec, smetany a sýra se skrývají úžasné ingredience: lilky, špenát, chřest, masové ragú, ústřice, lesní houby nebo jablíčka, nektarinky či ořechy. A připravíte to tak snadno! Můžete si zvolit pikantní nebo sladké, vydatné či jemné, zeleninové nebo ovocné - nechte se inspirovat překvapivými recepty pro každou příležitost, podle nichž jednoduše uvaříte a kterými příjemně překvapíte své hosty. Každé přání může být v podobě takových pokrmů splněno. A jí se tak horké, jak to neseme na stůl!

mapa stránek (c) 2008 ChrisFromParis
Vitana | Garmin Run-Up | Legie